Blackbird, public gymnasium

This project involved the complete renovation of an existing old gymnasium that was built in the 1950s in a basement. The goal of this structural exercise was to create a public gymnasium that would become a draw of the park while providing a roof over a very large area.

L’attribut alt de cette image est vide, son nom de fichier est BLACK-2-1024x772.jpg.

Details

This design was chosen for its unique and attractive shape and taking into account the axis of the city. Concerning the roof structure, the shape of the wings of a bird gives the building more lightness.

Constraints included the dimensions of the gymnasium but also the
brightness inside the building. A standard roof would have required a too large load-bearing structure. In order to avoid having to build a disproportionate structure, a roof was imagined. Its different parts are joined together at a single point. It can be opened to provide more light.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.